ZAPEČENÉ KURACIE STEHNÁ NA ZELENINOVOM RAGÚ

Potrebujeme:
8ks vykostených kuracích stehien
200g bataty (sladký zemiak)
1/2 hlávky brokolice
200g šampiňóny
6ks väčších listov medvedieho cesnaku
6ks čerstvej zelenej špargle
100g kvalitného syra
250g ricotty
3PL smotany na šľahanie
Soľ, korenie, olivový olej

Postup:
V miske si zmiešame ricottu, nastrúhaný syr, smotanu na šľahanie, nadrobno narezaný medvedí cesnak, pomiešame všetky suroviny nech sa nám prepoja chute a dochutíme trochou korenia a soli. Surovú zeleninu - bataty, brokolicu, špargľu a šampiňóny si očistíme, nakrájame na menšie kusy a dáme do jednej miske. Zeleninu si môžeme trochu posoliť. Do misky so zeleninou si primiešame polovicu pripravenej zmesy, ktorú sme si pripravili v predchádzajúcom kroku a premiešame so zeleninou. Umyté, vykostené a očistené kuracie stehná si osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom. Do sklenenej zapekacej misy si vysypeme zeleninu a zarovnáme, na jej vrch poukládame kuracie stehná a potrieme ich druhou polovicou zmesy. Zapekaciu misu vložíme do rozohriatej rúry a pečieme 60min na 200C.

Dobrú zdravú chuť!

Ísť späť

© 2024 Všetky práva vyhradené pre Mgr. Martin Ivanko
Pokračujte výberom nastavení ochrany osobných údajov. Pre viac informácií si prečítajte naše zásady ochrany osobných údajov a zásady používania súborov cookies.