TVAROŽNÍK

Potrebujeme:
500g nízkotučného jemného tvarohu
20g vanilkového pudingu (prášok)
2ks vajcia
stévia
vanilkový extrakt
mrazené jahody/maliny/černice

V jednej miske si žĺtka rozmiešame s 1ČL stévie, pridáme puding a tvaroh. Všetko dobre premiešame, pridáme 1ČL vanilkového extraktu a podľa potreby a chuti ešte osladíme stéviou. Z bielkov si urobíme sneh a jemne primiešame, takúto zmes vylejeme do formy a uhladíme. Formu vložíme do vopred vyhriatej rúry na 30 minút pri 180 stupňoch Celzia. Počas pečenia si mrazené ovocie vysypeme na panvicu, zohrievame až pokiaľ nezmäkknú. Takéto ovocie si rozpučíme pomocou vidličky a osladíme stéviou, prebytočnú vodu necháme vypariť. Hotové ovocie rozotierame na upečený tvarožník.

Dezert sa môže podávať teplý alebo studený.

Dobrú zdravú chuť ! 

Ísť späť

© 2024 Všetky práva vyhradené pre Mgr. Martin Ivanko
Pokračujte výberom nastavení ochrany osobných údajov. Pre viac informácií si prečítajte naše zásady ochrany osobných údajov a zásady používania súborov cookies.