
MRAMOROVÁ BUBLANINA S RÍBEZĽAMI A ČUČORIEDKAMI
Potrebujeme:
100g špaldovej múky
250g nízkotučného jemného tvarohu
3 vajcia
200 ml mlieka 1,5% tuku
10g prasku do peciva
10g nesladeného kakaa
1 a 1/2 PL medu
1 PL stévie
ríbezle a čučoriedky
Z bielok si vyšľaháme sneh. V jednej miske si zmiešame "mokré" suroviny, teda žĺtka, tvaroh, mlieko a med. V druhej miske si zmiešame sypké suroviny, teda múku, prášok do pečiva a stéviu. Sypkú zmes pomaly primiešame do tej mokrej, miešame dovtedy pokiaľ nebudete mať krémové cesto.. Do cesta si pomaly primiešavame tuhý sneh a premiešame. 2/3 cesta vlejeme to okrúhlej formy, ktorú sme si potreli kokosovým olejom a poprášili múkou. Do zvyšnej 1/3 cesta primiešame kakao a nalejeme ju do cesta - špajľou vytvoríme mramor. Nakoniec si rovnomerne po ceste nasypeme ovocie a dáme piecť do zohriatej rúry na 180 stupňov na cca 30 - 35 minút.
Dobrú zdravú chuť !
100g špaldovej múky
250g nízkotučného jemného tvarohu
3 vajcia
200 ml mlieka 1,5% tuku
10g prasku do peciva
10g nesladeného kakaa
1 a 1/2 PL medu
1 PL stévie
ríbezle a čučoriedky
Z bielok si vyšľaháme sneh. V jednej miske si zmiešame "mokré" suroviny, teda žĺtka, tvaroh, mlieko a med. V druhej miske si zmiešame sypké suroviny, teda múku, prášok do pečiva a stéviu. Sypkú zmes pomaly primiešame do tej mokrej, miešame dovtedy pokiaľ nebudete mať krémové cesto.. Do cesta si pomaly primiešavame tuhý sneh a premiešame. 2/3 cesta vlejeme to okrúhlej formy, ktorú sme si potreli kokosovým olejom a poprášili múkou. Do zvyšnej 1/3 cesta primiešame kakao a nalejeme ju do cesta - špajľou vytvoríme mramor. Nakoniec si rovnomerne po ceste nasypeme ovocie a dáme piecť do zohriatej rúry na 180 stupňov na cca 30 - 35 minút.
Dobrú zdravú chuť !
