MANGOVÁ TORTA S PLNKOU Z RICOTTY

Cesto:
1,5 hrnčeka jemných ovsených vločiek vymixovaných na múku
1ks väčšie jablko vymixované na pyré
1ks banán vymixovaný na kašu
1 hrnček pomletých vlašských orechov
1 prášok do pečiva

Plnka:
500g ricotty
230g bieleho jogurtu alebo jemný nízkotučný tvaroh
5-6 PL agáve/medu/javorového sirupu (ak sladíme stéviou riadime sa podľa vlastnej chuti)

Poleva:
2-3 mangá
5 PL vody
1 ks (20g) želatíny

Postup:
Všetky ingrediencie na cesto si spolu vymixujeme v mixéri. Tortovú formu vystlieme papierom na pečenie a vylejeme do nej vzniknuté cesto. Cesto dáme piecť do rúry na 185 stupňov na 20 minút, do zlatista. Po dopečení ho necháme vychladnúť.

Ingrediencie na plnku zmiešame do jednoliatej hmoty a následne ju vylejeme na cesto. Zatiaľ čo si pripravíme polevu, dáme takto pripravenú tortu do chladničky.

Želatínu si v hrnci zmiešame s vodou a necháme ju napučnieť (zhruba 5 minút). Mangá ošúpeme, zbavíme kôstky a rozmixujeme v mixéri na hladkú pastu. Pripravenú želatínu za stáleho miešania rozpustíme na ohni a odstavíme z tepla. Ihneď do nej pridáme pastu z manga a poriadne premiešame. Mangovú polevu vylejeme na vrch torty. Tortu dáme na noc (alebo aspoň 5 hodín) stuhnúť do chladničky a po stuhnutí ľubovoľne dozdobíme.

TIP: namiesto manga môžete použiť hocijaké obľúbené ovocie - jahody, maliny, čučoriedky, šťava z čerstvých pomarančov.

Ísť späť

© 2024 Všetky práva vyhradené pre Mgr. Martin Ivanko
Pokračujte výberom nastavení ochrany osobných údajov. Pre viac informácií si prečítajte naše zásady ochrany osobných údajov a zásady používania súborov cookies.