JABLKOVO-ŠKORICOVÉ COOKIES

2 hrnčeky jemných ovsených vločiek
2 stredné jablká
250g jemný nízkotučný tvaroh
1 vajce
1PL medu
1ČL jedlej sódy
1ČL prášku do pečiva
škorica

Postup:
1. Na väčšom strúhači nastrúhajte umyté a ošúpané jablká. Zmiešajte ich vo veľkej miske spolu s ovsenými vločkami, aby sa pekne spojili.

2. Do misky preklopte tvaroh a pridajte med, rozšľahané vajíčko, a škoricu. Na záver pridajte sódu bikarbónu a prášok do pečiva.

3. Tvarohovú zmes pridajte k ovseným vločkám s jablkami a poriadne premiešajte.

4. Na plech položíme papier na pečenie a veľkou lyžicou naberáme hmotu a tvarujeme malé placky. Pečieme 15-20 min. vo vyhriatej rúre pri 190 stupňoch.

Výsledné cookies by mali byť mäkké. Môžete ich skladovať v chladničke a na raňajky si ich prihriať v mikrovlnej rúre.

Dobrú zdravú chuť ! 

Ísť späť

© 2024 Všetky práva vyhradené pre Mgr. Martin Ivanko
Pokračujte výberom nastavení ochrany osobných údajov. Pre viac informácií si prečítajte naše zásady ochrany osobných údajov a zásady používania súborov cookies.