BROKOLICOVO-KARFIOLOVÝ NÁKYP

Jednu hlávku karfiolu a brokolice si uvaríme v pare alebo osolenej vode a malé ružičky ukladáme do zapekacej misky. Do ďalšej misky si zmiešame 7ks bielok, 3ks žĺtok, vegetu, biele korenie, nízkotučné mlieko a smotanu, poriadne rozmiešame a zalejeme brokolicu s karfiolom. Zapekaciu misu vložíme do vopred vyhriatej rúry na 200 stupňov 30-45 min bez prikrytia až sa nákyp nesfarbí dozlata. 5 minút pred koncom posypeme syrom (max. 30% tuku v sušine) a môžeme podávať. Nákyp je vhodný ako samostatný pokrm, ale aj ako príloha.

Dobrú zdravú chuť ! 

Ísť späť

© 2024 Všetky práva vyhradené pre Mgr. Martin Ivanko
Pokračujte výberom nastavení ochrany osobných údajov. Pre viac informácií si prečítajte naše zásady ochrany osobných údajov a zásady používania súborov cookies.